‹ Terug

AA en Hunze

Gemeente Aa en Hunze is misschien wel de meest Drentse streek van Drenthe. Alles wat Drenthe uniek en aantrekkelijk maakt heeft Aa en Hunze te bieden. Gelegen tussen twee rivieren zoekt met vaak en graag grenzen op. En is het principe van ‘crossing borders’ bijna een way of life geworden. Dat leidt unieke evenementen zoals bijvoorbeeld het Festivalderaa. Hierbij past een onderscheidende positionering en campagne. Met een eigenzinnige pay-off plus logo. 

Het verhaal van Aa en Hunze hebben we als volgt neergeschreven: 

Ons leven speelt zich af tussen twee stromen. Met de Hondsrug als natuurlijke grens tussen bosrijk stroomdallandschap en open vallei. Grenzen bepalen onze streek en ons leven. We kijken en denken er graag overheen. Want op het snijvlak van grenzen vinden spannende dingen plaats en heb je onverwachtse ontmoetingen. Dit nodigt uit tot vrijdenken, soms bij het ondeugende af. Het is kenmerkend voor onze aard: bescheiden en eigenzinnig tegelijk. 

We zoeken in praktijk dan ook vaak de grens op. Van natuur en cultuur, van sport en culinair, van verleden en toekomst, van rust en activiteit. We hebben de wereld aan dagrecreatie en volop slaapplaatsen. We bieden zowel luxe designovernachtingen als ruime kampeermogelijkheden. We organiseren culturele evenementen op topniveau met het landschap als podium. We koesteren ons rijke prehistorische verleden; maar wel met de kennis van nu en een blik op de toekomst. We hebben rust en ruimte, met altijd reuring om de hoek. Bij alles staat gastvrijheid met hoofdletters geschreven. 

Deze meest Drentse streek van Drenthe verrast het hele jaar door; met in elk seizoen een ander gezicht. En het gevoel van bruisende rust. Wat doet verlangen naar meer. En naar terugkeer. Een gevoel dat zich vastzet in je hoofd en niet meer weggaat. We kennen dat gevoel maar al te goed; we wonen hier al sinds het begin van de mensheid. En willen er nooit meer weg. 

Aa en Hunze. Grenzeloos verlangen.